Cum mi-am cautat eu de munca in UK?

job-seekingSa traiesti, cititorule!

Am facut o mica recapitulare a pasilor pe care i-am urmat in momentul in care mi-am cautat de munca si am zis sa impart cu voi, ca nu stii niciodata cui/cand va fi de folos.
       Avand in vedere ca eu locuiesc in Portsmouth in momentul de fata, o sa dau exemple de agentii la care am fost, dar se aplica pentru toata insula, in general. Iar la nivel de cautare agentii, cea mai la indemana solutie este Google sau sa intrebi pe Facebook.

Agentiile din Portsmouth la care poti merge sa te inscrii, sau sa aplici online (eu recomand sa mergi cu CV-ul la toate, sa te inscrii la ei, aflii mai usor ce au disponibil imediat):

http://www.gigroupuk.com/
Arundel House, 36-38 Arundel St, Portsmouth PO1 1NL
023 9264 2888
Sunt pe langa Cascades si imediat langa ei e Wild Recruitment:

http://www.wildrecruitment.co.uk/
54 Arundel Street, Portsmouth, PO1 1NL

http://www.fprgroup.com/
8 Edinburgh Rd, City Centre, Portsmouth PO1 1DE
023 9283 8345

http://www.keyrecruitment.net/
Stanhope House, 95 Commercial Rd, Portsmouth PO1 1DS

https://v3recruitment.com/
Unit 1, Sovereign Gate, 308-314 Commercial Road, Portsmouth, Hampshire PO1 4BL
(langa V3 mai sunt alte 2 agentii mai mici, merita incercat si la ele)

http://www.workshoprecruitment.co.uk/
Ashville House, 260-262 Havant Road, Portsmouth, Hampshire PO6 1PA

Si bineinteles, exista si varianta de aplicat online. Cum e si la noi cu ejobs sau bestjobs, asa e si la ei. Pe majoritatea site-urilor de joburi posteaza agentiile de recrutare si merita sa iti faci/completezi CV peste tot unde gasesti, ca nu stii de unde pica.

Cel mai la indemana, unde mai posteaza si proprietari de magazine mai mici, nu doar corporatii sau agentii, este Gumtree:

https://www.gumtree.com/jobs
Iti alegi orasul unde esti si dai sortare pe Data, ca sa iti apara cele mai recente joburi, primele.

Apoi, site-uri unde iti faci cont si iti incarci CV-ul:

http://www.jobsite.co.uk
http://www.reed.co.uk
http://www.cv-library.co.uk

In general, am vazut ca pe site-urile de mai sus gasesti aceleasi joburi postate de aceleasi agentii. Dar nu e o regula.

Mai ai la indemana varianta sa iti faci cont pe LinkedIn, sa iti completezi si acolo experienta si sa astepti sa te agate vreun recruiter, dar sansele depind doar de experienta ta de lucru. E mai mult pentru corporatii si IT, in niciun caz nu vei gasi job de vanzator sau barman acolo. Insa poti sa cauti dupa numele agentiilor din orasul tau, sa identifici recruiterii de acolo, ei posteaza joburi in general pe LinkedIn.

Eu am mai mers si la cateva agentii in Southampton, am avut vreo 2 interviuri si acolo. Luat ghiozdanul in spate cu CV-uri si m-am inscris si acolo la vreo 2-3 agentii, daca esti curios, te pot indruma si catre ele.

Ce am mai incercat eu, pe langa agentii:

Mi-am luat CV-urile cu mine, incaltat adecvat si am luat Portsmouth’ul la picior.
Ce am gasit in cale, si am considerat ca ar fi loc de muncit, am lasat CV. Ca a fost bar / magazin / fast-food, n-am ezitat.
Daca te duci in Gunwarf Quays (Portsmouth), dupa ce iesi din tunel si treci de mica panta, vei vedea pe prima cladire din stanga un panou unde se afiseaza locurile de munca disponibile de acolo. 20151002_154857Mi-am facut poza la fiecare si am aplicat cand am ajuns acasa, sau am lasat un CV in locatia care specifica sa duci CV-ul personal.

Mergand pe strazi, o sa vezi ca unii au afisat in geam daca au nevoie de staff. Eu zic sa intri si sa ceri detalii, eventual sa lasi un CV, nu stii de unde pica.

Intra pe google maps. Da-ti sortare sa-ti afiseze hoteluri / baruri (sau ce cauti tu) din orasul tau. Nu toate au website, nu toate au sectiune de cariere, nu toate sunt actualizate. Eu zic sa le trimiti cate un mail si sa ii intrebi daca au nevoie de staff, in functie si de experienta ta de munca, asa iti si dai sortare pe maps.

20151023_111047

Portsmouth nu e foarte mare, si cum aveam timp berechet sa tot caut, am iesit in misiune de recunoastere. Ca toate orasele, au si o zona industriala unde sunt concentrate majoritatea depozitelor si firmelor din zona. Mi-am facut poza cu telefonul la tot ce am gasit in cale si cand am ajuns acasa am cautat site-urile firmelor respective si le-am trimis cv-uri.

 

Sa-ti fie de folos articolul si sa nu ai „succesul meu”, iti doresc!

2 thoughts on “Cum mi-am cautat eu de munca in UK?

Leave a comment